0 Läs mer >>
 
 
Blev en tur i kväll till Vikmanshyttan så Viggo fick svalka sig med en simtur. Matte stannade på land och tog emot det han hämtade in. Avslutade med en liten kvällspromenad.
 

Kvällsbad i V-hyttan

2 Läs mer >>
I fredags åkte vi i väg mot "värmeland det sköna" för att Tomas och hans herr Albin skulle köra backrace i Filipstad. Vi åkte dagen innan och bodde i en campingstuga på natten. Jag kände igen mig väldigt på campingen och tror att jag varit där för över 30 år sedan med mor och far på husvagnssemester.
Det regnade som bara den när vi åkte dit och jag är glad och tacksam att maken övertalade mig att vi skulle bo i stugan och inte i tält som jag tyckte att vi gott kunde göra.
På lördag morgonen efter att kära Viggo väckt matte 03.40 för att få frukost åkte vi lite senare då vi 8 tiden mot Långliabacken och Långlialoppet.
 
Mc depån
 
Solen sken och det var ett fantastiskt väder. Först kördes ett provåk i den 400 m långa backan, det lutade rejält uppför och kändes på i hälsenorna när vi gick uppför backen för att se hur det såg ut.
 
Några unga crossåkare agerade föråkare och de var från 5 år och uppåt här är den av de som gasade på rejält uppför !
 
Tomas med sin kära herr Albin på väg uppför backen : )
Tävlingen gick ut på att köra på så lika tid som möjligt i de två racen och då gäller det ju att man inte får något stopp eller strul, herr Albin var lite kinkig med växlarna så Tomas fick en för stor differans för att placera sig i toppskiktet men det är ju inte placeringen som är viktig utan att man gör sitt bästa ; )
 
Det var inte bara två hjulingar som tävlade utan även fyrhjuliga fordon som gamla bilar, sidvagnar ja en i alla fall och fyrhjuliga motorcyklar.
 
 
De gasade på rejält uppför backen med bilarna, riktigt kul att se !
 
 
Jag agerade fotograf efter bästa förmåga och Viggo fick ligga i bilen då det var skönast där i skuggan. Han trivdes bra att ligga och titta på allt folk som rörde sig. Dessutom var han nog trött efter hans tidiga uppgång på morgonen ; )
 
Ja det var en riktig trevlig tur till Värmland, fick med mig en "bonnbränna" också så jag får nog undvika att vara i solen med linne på några dagar : )
 
 
 
 
 

Långlialoppet i Fili...

2 Läs mer >>
I går tog jag mig i kragen och åkte iväg med Viggo så han fick
köra lite vattenapportering. Är lite osäker på hans "form " då han inte är helt kurant men jag tänker mig att det är bra för honom att simma.
Det visades sig att de gamla takterna verkligen satt i : ) 
Viggo hämtade dummies i en rasande takt och vi hade tur med vädret för solen sken trots stora åskmoln.
 
 
Pilutta dig matte säger Viggo som tar allt jag hämtar hela tiden: )
 
Viggo var väldigt nöjd när vi åkte hem och vi ska nog försöka ta en tur till idag om vädret är okej.
 

Äntligen lite "tränin...

1 Läs mer >>
 Ålands tur med mc blev det efter att ha kollat väderkartor och försökt hitta en plats i med hyfsat väder.
Blev en blöt resa ner med regn från Avesta till Grisslehamn men med regnställ på är det faktiskt inget problem. 
 
Liten sammanbiten under båtresan då det gungade lite .. är ju inte min starka sida men båtresan tar ju bara 2 timmar så det gick bra.
Vi hittade en fin camping på Eckerö som hette Söderhagen och som visade sig vara ett fint och trevligt ställe. Inte så mycket folk just och det fick bli vår utgångspunkt för dagsresorna runt Åland.
Åland är en väldigt vacker ö har jag konstaterat tidigare och den gjorde mig inte besviken denna gången heller.
Utsikten från tältet. Trots regn på nätterna och lite på dagarna så tittade solen fram lite då och då.
Det blev till och med ett bad i havet men visst var det friskt i vattnet måste ha varit runt 15-16 grader kanske, men efter en joggingtur på morgonen och med solen skinande så gick det inte att motstå.
 
 
 
Det var en dramatisk himmel som mötte oss på hemresan till Grisslehamn, mörka moln tornade upp sig samtidigt som blixtrarna avlöste varandra och solen sken : )
 
Blev några fina dagar på Åland : )
Regnet mötte oss i Grisslehamn så det vara bara på med regnstället igen ..

Mc semester på Åland

0 Läs mer >>
Idag gifte sig min dotter i Rådhuset i Hedemora med sin Erik. En fin dag!

Dottern har gift sig ...

2 Läs mer >>
 
 
Ja semestern löper på det är skönt att vara ledig. I går tog vi en promenad ner till Lappens för att köpa en glass. Och vi hittade en plats i skuggan där vi kunde sitta. Viggo fick även han smaka lite glass, dessutom hade jag med mig vatten till honom  eftersom det är så varmt. Men Viggo åt gärna lite glass i sin vatten skål ockå .
 
Och att äta glass utan att få det i hela ansikten är en konst som är svårt  när man köper glass på Lappens : )
Men gott är det i alla fall : )
 
Viggo har ju på gamla dar blivit lite av en utbrytar eller ska jag säga inbrytar kung, han har en förmåga att ta sig in i köket när vi inte är hemma. Eftersom vi inte har någon dörr in till köket har vi haft en kompostgaller i dörren som ska hindra honom från att ta sig in. Det har nu fått ställas på högkant då han hoppat in !! men i går när jag kom hem upptäckte jag att han trycker upp gallret för att ta sig in. Så nu får vi försöka stadga upp kompostgallret mera ... gårdagens byte blev dock bara en tom nudelpåse och lite hårdbröd ...
 
 

Semester

0 Läs mer >>
Förra veckan gick jag grundkurs i Vedic Art och målade hela veckan vilket var en jätte bra start på semstern, här kommer lite fler bilder på mina alster...
 
Ibland vet jag inte vad bilderna kommer i från och inte heller vad de föreställer ; ) men det är ju det som är lite charmen.....
 
 

Lite mer Verdic Art ....

5 Läs mer >>
Ja så var det dags då en blåsig dag med" vita gäss" på sjön. När jag kom på plats fick jag ont i magen av att se hur stora vågor det gick på sjön. Vatten är ju inte min favorit så lite orolig blev jag. Det blev en kämpar insats där jag fick tala med mig själv för paniken var där hela tiden, tillslut var jag färdig att ge upp då orken tog slut fick lite assistans av killarna i båtarna och de konstaterade att "du bottnar nog här gå i land så du kan fortsätta och slippa bryta" själv var jag för rädd för att fatta att jag bottnade men gjorde som jag blev tillsagd.
Det gick lite bättre när jag kom upp på land och jag kunde fortsätta med cyklingen, jag låg ju tveklöst sist men det gjorde inte så mycket. 
 
 
Tillslut var det dags för löpningen och då var man ju så där lagom stum i benen, men med alla hejar rop och stöttning så tog jag mig igenom de 5 km. Jag är oerhört impad av alla positiva triathleter som hejar på en efter vägen samt publiken. Jag hade ju min egen supporterklubb på plats som hejade vilket gjorde mycket för att man ska fortsätta ..
Ja nu sitter man här dagen efter lite öm i kroppen börjar jag bli och värre blir det nog i morgon men nöjd är jag : )
 

Säter Triathlon